Le Penová podáva trestné oznámenie na šéfa europarlamentu za krivé obvinenie

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 15:25 • 2 min
Le Penová podáva trestné oznámenie na šéfa europarlamentu za krivé obvinenie

PARÍŽ - Líderka francúzskeho pravicového Národného frontu (FN) Marine Le Penová dnes prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti Twitter oznámila, že na predsedu Európskeho parlamentu (EP) Martina Schulza podáva trestné oznámenie za krivé obvinenie.

slovakia

left justify in out

Schulz totiž upozornil Európsky úrad pre boj proti podvodom (OLAF) na zistenie, že 20 ľudí, ktorí pôsobia v domácich štruktúrach FN, poberali platy asistentov poslancov EP, a boli teda financovaní z rozpočtu EP.
     

"Asistenti platení Európskym parlamentom musia vykonávať prácu priamo spojenú s výkonom funkcie poslanca EP," uvádza sa vo vyhlásení európskeho zákonodarného zboru.
     

Le Penová sa na Twitteri "obula" aj do francúzskeho premiéra Manuela Vallsa a obvinila ho, že "proti FN mobilizuje svojich "socialistických priateľov", čo je narážka na Schulza, ktorý je socialistom.
     

Podpredseda FN Florian Philippot zasa vo svojom tvíte napísal, že "Schulz má v podstate pravdu... Naši asistenti nepracujú pre EÚ, ale proti nej!" Súčasne - podobne ako Le Penová - obvinil premiéra Vallsa z toho, že na kauzu upozornil úrad OLAF a naliehal aj na Schulza, aby ju zverejnil.      

 

Rétorika medzi vládnymi socialistami a čoraz úspešnejšími nacionalistami sa vo Francúzsku vyostrila v súvislosti s nadchádzajúcimi voľbami do miestnych a oblastných samospráv, ktoré sa budú konať 22. a 29. marca. 
     

Podľa niektorých francúzskych prieskumov verejnej mienky totiž FN vedie rebríček popularity politických strán u voličov, pričom podľa agentúry Reuters ťaží najmä z nespokojnosti voličov s prezidentom Francoisom Hollandom, Vallsom vedenou vládou a s vysokou mierou nezamestnanosti v krajine.
     

Protiimigračná a populistická strana Národný front má v Európskom parlamente 24 poslancov vrátane svojej predsedníčky Marine Le Penovej a jej otca a zakladateľa strany Jeana-Mariu Le Pena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies