Le Penová oznámila svoju kandidatúru v prezidentských voľbách v roku 2017

NETKY.SK • 9 Február 2016, 14:53 • 2 min
Le Penová oznámila svoju kandidatúru v prezidentských voľbách v roku 2017

BRUSEL - Šéfka francúzskeho Národného frontu (FN) Marine Le Penová oficiálne oznámila svoju prezidentskú kandidatúru vo voľbách, ktoré sa uskutočnia v roku 2017. Uviedla to dnes tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Le Penová svoju dlhodobo očakávanú kandidatúru potvrdila v pondelok večer počas vystúpenia v spravodajskej relácii francúzskej televíznej stanice TF1.

 

"Áno, som kandidátka v prezidentských voľbách 2017," priznala Le Penová. Líderka krajne pravicovej strany uviedla, že v prípade svojho víťazstva vo voľbách ochotná "rokovať" s EÚ o schengenskom priestore a o eure. Le Penová v tejto súvislosti uviedla, že by chcela urobiť presne to, čo teraz žiada od Bruselu Británia.

 

V rámci prebiehajúceho straníckeho seminára o príprave volebnej stratégie zdôraznila, že hlavnými piliermi hospodárskej politiky FN bude "ekonomická a finančná zvrchovanosť". To znamená, že odchod Francúzska z eurozóny je stále na programe FN, aj keď aj vo vnútri strany je dosť kritikov, ktorí sa obávajú, že takýto postoj odradí časť voličov.

 

Podľa prieskumu verejnej mienky spoločnosti TNS Sofres, zverejneného minulý piatok, až 56 percent Francúzov si myslí, že Národný front predstavuje "hrozbu pre demokraciu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies