Le Penová obdivuje Putina, prirovnáva ho k Merkelovej

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 08:15 • 2 min
Le Penová obdivuje Putina, prirovnáva ho k Merkelovej

BERLÍN - Líderka francúzskej krajne pravicovej strany Národný front (FN) Marine Le Penová sa vyznala k svojmu obdivu k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

slovakia

left justify in out

Urobila tak v rozhovore pre najnovšie vydanie nemeckého týždenníka Der Spiegel. Okrem Putina však Le Penová prechováva sympatie aj k nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, ku ktorej šéfa Kremľa nepriamo prirovnala. "Myslím, že kladie záujem Ruska a ruského ľudu na prvé miesto, takže k nemu zdieľam rovnaký rešpekt, ako k Merkelovej," povedala Le Penová na Putinovu adresu. "O Rusku sa hovorí množstvo vecí, pretože už roky je démonizované na pokyn Američanov," vysvetlila francúzska politička.

 

Le Penovej strane sa v stredu podarilo dosiahnuť dohodu s ďalšími euroskeptickými stranami o vytvorení novej frakcie v Európskom parlamente. Jej členmi by mali byť okrem FN aj Strana slobody (PVV) kontroverzného holandského politika Geerta Wildersa, talianska Liga severu, Slobodná strana Rakúska a belgické zoskupenie Flámsky záujem. Členstvo v novej frakcii však napríklad odmieta líder britskej euroskeptickej strany UKIP Nigel Farrage, ktorý sa od francúzskeho Národného frontu viackrát dištancoval. Jedným z hlavných cieľov nového zoskupenia má byť podľa Le Penovej rozklad "totalitárnej a technokratickej Európy".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies