Le Penová na tradičnom pochode ultrapravičiarov odsúdila EÚ i euro

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 16:08 • 2 min
Le Penová na tradičnom pochode ultrapravičiarov odsúdila EÚ i euro

PARÍŽ - Tisíce ľudí sa dnes zúčastnili každoročného prvomájového pochodu organizovaného ultrapravicovou stranou Národný front (FN) v Paríži, ktorý líderka strany Marine Le Penová využila na kampaň pred voľbami do Európskeho parlamentu.

slovakia

left justify in out

Le Penová, ktorá sa so svojou stranou vezie na vlne úspechu po marcových komunálnych voľbách, položila dnes veniec pri soche Jany z Arku, ku ktorej sa FN hlási ako ku svojej svätej ochrankyni. Líderka ultrapravičiarov sa prihovorila svojim stúpencom zhromaždeným pred budovou Parížskej opery. Odsúdila spoločnú európsku menu euro i projekt Európskej únie a vyzvala svojich podporovateľov, aby vo voľbách do Európskeho parlamentu odovzdali hlas práve FN.
     

Národný front získal v komunálnych voľbách 11 starostov a vyše 100 poslancov mestských zastupiteľstiev, čím si výrazne posilnil svoje postavenie oproti doterajšiemu stavu. Podobne sa očakáva posilnenie pozície ultrapravičiarov vo voľbách do Európskeho parlamentu, v ktorom majú teraz len troch zo 74 poslancov určených pre Francúzsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona