Le Penová má úspešnejší štart do kampane pred druhým kolom volieb

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 12:50 • 2 min
Le Penová má úspešnejší štart do kampane pred druhým kolom volieb

PARÍŽ - Krajne pravicová kandidátka Marine Le Penová začala kampaň pred druhým kolom prezidentských volieb lepšie ako jej protikandidát a favorit volieb, centrista Emmanuel Macron.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov prieskumu verejnej mienky inštitútu Elabe pre televíziu BFMTV, ktoré boli zverejnené dnes v Paríži.

 

Le Penovej štart kampane označil za úspešnejší každý druhý respondent (50 percent), kým úvod kampane v podaní Macrona považuje za lepší 43 percent opýtaných.

 

Agentúra Reuters pripomenula, že Macron po tom, ako sa s Le Penovou kvalifikovali do druhého kola volieb, urobil na verejnosti niekoľko vyhlásení, ktoré mohli mať negatívny vplyv na jeho popularitu.

 

Volební rivali i potenciálni spojenci Macrona kritizovali za to, že svoje víťazstvo v prvom kole volieb v nedeľu večer oslavoval v elegantnej parížskej reštaurácii La Rotonde.

 

Za túto návštevu sa Macron stal aj terčom útokov Le Penovej tímu, ktorý tohto bývalého investičného bankára začal označovať za príslušníka arogantnej politickej elity bez kontaktu s národom.

 

Prieskumy verejnej mienky doteraz Macronovi prorokovali, že v druhom kole volieb - 7. mája - by mohol získať okolo 60 percent hlasov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies