Le Penová má šancu vyhrať 1. kolo volieb, v druhom ju môžu poraziť

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 14:40 • 2 min
Le Penová má šancu vyhrať 1. kolo volieb, v druhom ju môžu poraziť

PARÍŽ - Líderka krajne pravicového Národného frontu Marine Le Penová sa v najnovšom prieskume verejnej mienky znova dostala do čela kandidátov uchádzajúcich sa o zvolenie za prezidenta Francúzskej republiky.

slovakia

left justify in out

Z dnes zverejnených výsledkov prieskumu spoločnosti OpinionWay - Orpi, ktorý sa konal na objednávku denníka Les Echos a stanice Radio classique, vyplýva, že Le Penovú by v prvom kole prezidentských volieb volilo 25 percent respondentov, zatiaľ čo centristu Emmanuela Macrona 24 percent opýtaných. Na treťom mieste v tomto prieskume skončil konzervatívec Francois Fillon, ktorého podporilo 19 percent účastníkov ankety.

 

Posledné prieskumy, ktoré boli zverejnené minulý týždeň v piatok, naznačovali, že Le Penová a Macron by mali z prvého kola volieb vyjsť s rovnakým ziskom - 24 percentami hlasov. Na treťom mieste by skončil Fillon.

 

Prognóza výsledkov druhého kola zostáva nezmenená: Le Penovú by porazil ktorýkoľvek z dvoch možných protikandidátov.

 

Ak by sa v druhom kole stretla s Macronom, prehrala by pomerom hlasov 37 k 63 percentám. Ak by jej vyzývateľom bol Fillon, prehrala by tiež, a to pomerom 42:58.

 

Francúzske prezidentské voľby sa budú konať v dvoch kolách - 23. apríla a 7. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies