Le Penová chce pritvrdiť v otázkach terorizmu, bezpečnosti a trestov pre zločincov

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 08:17 • 2 min
Le Penová chce pritvrdiť v otázkach terorizmu, bezpečnosti a trestov pre zločincov

BRUSEL - Témy bezpečnosti a terorizmu podľa francúzskej prezidentskej kandidátky Marine Le Penovej chýbali v predvolebnej kampani.

slovakia

left justify in out

Le Penová presadzuje sprísnenie trestov pre zločincov, posilnenie bezpečnostných zložiek a vyhostenie nebezpečných cudzincov.

"Bezpečnosť a terorizmus v kampani úplne chýbali," skonštatovala líderka Národného frontu (FN) Marine Le Penová vo vysielaní francúzskej televízie France 2.

 

Zastáva názor, že je potrebné zvýšiť počet miest vo francúzskych väzniciach a sprísniť podmienky doživotného väzenia tak, aby sa zločinci nemohli dostať po odpykaní časti trestu na slobodu.

 

Pre hrozbu terorizmu je podľa Le Penovej kľúčové, aby Francúzsko prebralo kontrolu nad svojimi hranicami, "aby sme vedeli, kto do krajiny prichádza". Líderka FN dlhodobo tvrdí, že medzi migrantmi prichádzajúcimi do Francúzska sú nebezpeční jednotlivci. Na zabezpečenie posilnenia ochrany hraníc by zvýšila počet policajtov a pohraničiarov.

 

"Islamizmus je totalitná ideológia. Treba zakročiť proti radikálnym mešitám a zastaviť financovanie radikálov v našich predmestiach zo zahraničia," vyhlásila v televíznom vysielaní. Trvá na tom, aby približne 10.000 jednotlivcov, ktorí sú podľa tajných služieb v kontakte s islamistami, bolo vyhostených.

 

Prvé kolo prezidentských volieb čaká Francúzsko v nedeľu. Marine Le Penová je podľa prieskumov favoritkou na postup do májového druhého kola.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies