Le Penová by si vybrala za premiéra Nicolasa Duponta-Aignana

NETKY.SK • 29 Apríl 2017, 13:03 • 2 min
Le Penová by si vybrala za premiéra Nicolasa Duponta-Aignana

PARÍŽ - Ultrapravicová kandidátka na funkciu prezidenta Francúzska Marine Le Penová dnes na tlačovej konferencii oznámila, že jej nový spojenec v predvolebnej kampani (neúspešný pravicový prezidentský kandidát) Nicolas Dupont-Aignan sa stane jej premiérom, ak bude v nedeľňajších voľbách zvolená za prezidentku.

slovakia

left justify in out

Le Penová na spoločnej tlačovej konferencii s Dupontom-Aignanom povedala, že budú "ruka v ruke" obhajovať to, čo sa teraz stane ich spoločným programom.

 

"Je to historický deň, pretože staviame záujmy Francúzska pred osobné alebo stranícke záujmy," vyhlásil dnes Dupont-Aignan.

 

Euroskeptický pravicovo-nacionalistický konzervatívec Dupont-Aignan odporučil v piatok svojim voličom, aby v druhom kole francúzskych prezidentských volieb hlasovali za Marine Le Penovú. Zdôraznil pritom, že ju nepovažuje za krajne pravicovú političku. Líder strany Vstaň Francúzsko (Debout la France - DLF), v piatok zároveň oznámil, že sa dohodol s Le Penovou na zostavení novej vlády, ktorá by mala vzísť z júnových parlamentných volieb.

 

Dupont-Aignan získal v prvom kole prezidentských volieb 23. apríla 1,7 milióna hlasov - teda 4,7 percenta z celku.

 

Le Penová oslavovala dnes jeho podporu ako vznik "veľkej vlastneneckej a republikánskej aliancie".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies