Le Penová bude bojovať za rozpad EÚ

NETKY.SK • 9 Január 2014, 18:36 • 2 min
Le Penová bude bojovať za rozpad EÚ

NANTERRE - Líderka francúzskej krajne pravicovej strany Národný front Marine Le Penová ide do volieb do Európskeho parlamentu s hlavným cieľom - dosiahnuť rozpad EÚ.

slovakia

left justify in out

"Ako zlepšiť Európsku úniu? Dosiahnutím jej rozpadu," povedala novinárom v straníckom sídle v Nanterres na okraji Paríža. "Musíme počkať, kým všetko zlyhá, prispieť k tomu, ak sa dá, a pomôcť vytvoreniu projektu slobodných európskych národov," dodala Le Penová, ktorá je zároveň členkou europarlamentu.

Francúzsky Národný front chce po voľbách do EP spolupracovať aj s ďalšími euroskeptickými stranami v iných členských štátoch. Patrí medzi ne talianska Liga severu, holandská Strana za slobodu kontroverzného lídra Geerta Wildersa ale aj rakúski slobodní. Voľby sú naplánované na máj tohto roka. Nedávny prieskum inštitútu Ifop naznačuje, že Le Penovej hnutie by mohlo eurovoľby dokonca vyhrať až so ziskom 24 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies