Le Penová a Strache varujú pred špekuláciami o vražde britskej poslankyne

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 14:44 • 2 min
Le Penová a Strache varujú pred špekuláciami o vražde britskej poslankyne

VIEDEŇ - Šéfovia krajne pravicových strán z Francúzska a Rakúska varovali dnes pred náznakmi, že poslankyňa britského parlamentu Joanne Coxová sa stala obeťou útoku kvôli svojej podpore zotrvania Británie v EÚ a promigračnej politike.

slovakia

left justify in out

Predsedníčka francúzskeho Národného frontu Marine Le Penová uviedla, že "nie je veľmi vhodné využívať túto dramatickú udalosť" na takéto špekulácie. Jej rakúsky kolega Heinz-Christian Strache zasa vyhlásil, že jeho Slobodná strana Rakúska (FPÖ) je proti "akémukoľvek extrémizmu".

 

Británia sa spamätáva z útoku na poslankyňu parlamentu, vrah mal blízko k americkým rasistom


Obaja uvedení politici sa zúčastňujú vo Viedni na stretnutí šiestich populistických a euroskeptických strán, ktoré pod názvom Vlastenecká jar organizuje práve Stracheho strana.
Le Penová, Strache i líder Alternatívy pre Nemecko (AfD) Marcus Pretzell žiadajú od EÚ reformy, ktoré by viedli k posilneniu rozhodovacích práv členských štátov EÚ a k oslabeniu vplyvu bruselských inštitúcií EÚ v rozhodovacom procese.


Coxová, ktorá v britskom parlamente zastupovala Labouristickú stranu, bola zavraždená vo štvrtok v meste Birstall, ležiacom neďaleko Leedsu. Muž, ktorý bol zadržaný pre podozrenie z jej vraždy, má podľa americkej ľudskoprávnej organizácie Southern Poverty Law Center (SPLC) svojimi názormi blízko k ideám o nadradenosti bielej rasy a sympatizuje s americkou Národnou alianciou. Tá má v programe segregáciu príslušníkov belošskej rasy a boj za jej ochranu. Udržiava kontakty s Americkou nacistickou stranou (ANP).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona