Le Pena nahradí na kandidátke jeho vnučka

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 13:16 • 2 min
Le Pena nahradí na kandidátke jeho vnučka

PARÍŽ - Na kandidátke francúzskej krajne pravicovej strany Národný front (FN) nahradí jeho zakladateľa Jeana-Marieho Le Pena v tohoročných regionálnych voľbách jeho 25-ročná vnučka Marion.

slovakia

left justify in out

Strana o tom rozhodla na piatkovom kongrese. Le Pen v pondelok vyhlásil, že po medializovanej roztržke s dcérou Marinou vo funkcii predsedníčky nemá záujem o stranícku kandidatúru vo voľbách do regionálnych orgánov, ktoré sa majú konať v decembri. Dodal, že najlepšou náhradou vo voľbách by bola práve jeho vnučka Marion Maréchalová-Le Penová. Osemdesiatšesťročný čestný predseda FN sa na piatkovom straníckom kongrese nezúčastnil, pretože vo štvrtok ho operovali a stále ostáva v nemocnici. Podľa nemenovaného zdroja sa nezávažná operácia týkala srdca.


Marine Le Penová, teta Marion, sa začiatkom apríla opätovne dištancovala od sporných vyjadrení otca, podľa ktorého boli nacistické plynové komory počas druhej svetovej vojny len "detailom", a označila ich za úmyselnú provokáciu. Šéfka FN a europoslankyňa patriaca medzi najpopulárnejších politikov vo Francúzsku následne zašla ešte ďalej, keď minulú stredu vyhlásila, že nepodporí kandidatúru otca v regionálnych voľbách. Le Penová sa chce v roku 2017 opätovne uchádzať o post francúzskeho prezidenta a v záujme úspechu sa snaží dištancovať od extrémistických názorov svojho otca. Jeana-Marieho Le Pena už v minulosti usvedčili z podnecovania k rasovej nenávisti.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies