Le Pen chce založiť nové politické hnutie

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 07:51 • 2 min
Le Pen chce založiť nové politické hnutie

PARÍŽ - Jean-Marie Le Pen, o ktorého pozastavenie členstva v ultrapravicovom hnutí Národný front (FN), kde bol čestným predsedom, sa zaslúžila jeho vlastná dcéra Marine, chce založiť nové politické hnutie.

slovakia

left justify in out

"Nezaložím žiadnu novú politickú stranu, ale hnutie, ktoré nebude konkurovať Národnému frontu," povedal 86-ročný Le Pen v pondelok pre rozhlasovú stanicu Radio Courtoisie. Exekutíva FN zatavila pred týždňom členstvo zakladateľa FN v strane, aby neniesla následky jeho antisemitských vyjadrení. Do troch mesiacov má mimoriadny zjazd FN rozhodnúť, či mu odoberie titul čestného predsedu strany, na čo je potrebné zmeniť štatút strany.


Začiatkom apríla sa Marine Le Penová opätovne dištancovala od svojho otca, ktorý označil plynové komory a koncentračné tábory za "historický detail". Na pozastavenie členstva Le Pen reagoval nahnevane a svojej dcére a súčasnej šéfke strany odkázal, aby sa rýchlo vydala, lebo nechce, aby mala viac jeho meno.


Šéfka FN a europoslankyňa patriaca medzi najpopulárnejších politikov vo Francúzsku tiež vyhlásila, že nepodporí kandidatúru otca v regionálnych voľbách. Le Penová sa chce v roku 2017 opätovne uchádzať o post francúzskeho prezidenta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies