Le Payaco majú nový singel, videoklip a pripravujú album

NETKY.SK • 4 December 2014, 10:55 • 2 min
Le Payaco majú nový singel, videoklip a pripravujú album

BRATISLAVA - Slovenská kapela Le Payaco zverejnila singel Bozkávať a hrýzť. Ako prezradil spevák a gitarista formácie Tomáš Sloboda, pieseň venovali "všetkým chlapom so 'super egom' a ženám s darom reči, ktorú používajú na odzbrojenie 'superhrdinov'".

slovakia

left justify in out

O hudbu sa postarali bubeník Juraj Vitéz a Sloboda, ktorý tiež napísal text s Vladom Jančekom známym z kapely Saténové ruky. Na novinke spolupracoval aj Marek Rakovický z formácie Lavagance a štúdia LVGNC. "Hudba vznikla doma na 'španielke', keď som pripravoval materiál na naše prípravné práce v skúšobni. Potom sme ju dopracovali spoločne s celou kapelou. V štúdiu sa nakoniec ukázalo, že zvolíme elektronickejší aranžmán, o čo sa postaral Tomáš s Marekom Rakovickým," uviedol Vitéz. 

 

Bozkávať a hrýzť je zároveň prvou zverejnenou skladbou z pripravovaného albumu, ktorý chce kapela vydať na budúci rok. "Je to prvá dokončená pesnička z našej pripravovanej platne, ktorú plánujeme vydať na budúci rok. Toto je prvá ochutnávka," objasnil bubeník a dodal, že Le Payaco chystajú na rok 2015 aj množstvo koncertov. 

 

Muzikanti, ktorí počas jesene absolvovali turné s formáciou Para, ponúkli k novinke aj videoklip. V prevažne čiernobielom videu, ktoré zachytáva kapelu počas koncertu, použili aj animácie. "Videoklip sme si natočili na mobilné telefóny počas nášho turné so skupinou Para. Sami sme nevedeli, čo z toho môže vzniknúť. Nakoniec nám pomohol nápad Igora Derevenca, ktorý do záberov pridal elektrizujúce animácie a zvýraznil určité zábery v obraze. Myslím, že výsledok stojí za to," vyjadril sa Vitéz.

 

 

 

Kapela Le Payaco vznikla v roku 1996. Okrem spomínaných členov v triu pôsobí aj basgitarista Martin Stempel. Do ukončenia činnosti v roku 2006 stihli vydať štyri albumy - Le Payaco (1999), Okná vesmíru dokorán (2001), Niečo je zlodej (2003) a Všetko sa dá zjesť (2005). Okrem toho majú na konte EP nahrávku Za lyžicu medu (2002) a dva po anglicky naspievané single She/Punkrock Girl (2004) a Truest Kind/Turn Around (2004). Medzi najznámejšie skladby formácie patria piesne ako Dobrý večer, priatelia, Osol, Horská chata, Pes, priateľ môj, Sadni si mi na kolená, Ochorel som smútkom belasým, Za vodou, Čiernobiely svet, Intelektuál, Všetko sa dá zjesť, Popový dážď alebo Večierky firemné. V roku 2006 sa formácia rozhodla ukončiť činnosť a jednotliví členovia si založili vlastné sólové projekty (Sounds Like This, Diego či Datasystem). Po päťročnej prestávke sa Le Payaco vrátili v júli 2011 na scénu comebackovým vystúpením na festivale Pohoda v Trenčíne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies