Le Giang mužom zápasu s Gruzínskom, Galád sľúbil viac kvality

NETKY.SK • 10 September 2013, 10:02 • 2 min
Le Giang mužom zápasu s Gruzínskom, Galád sľúbil viac kvality

SENEC - Slovenskí futbalisti do 21 rokov po júnovom povinnom víťazstve 7:1 nad Luxemburskom zvládli aj druhú, podstatne ťažšiu prekážku v kvalifikácii ME 2015.

slovakia

left justify in out

V pondelkovom zápase 3. skupiny na ihrisku NTC v Senci zdolali po bojovnom výkone rovesníkov z Gruzínska 1:0, keď o jediný presný zásah sa postaral Adam Zreľák. Gólový moment útočníka corgoňligového MFK Ružomberok z 18. minúty sa ukázal ako víťazný, hoci najmä po zmene strán podržal domáci tím viacerými výbornými zákrokmi brankár Patrik Le Giang, vďaka ktorému neutrpeli Slováci nepríjemnú bodovú stratu na domácej tráve.

"Teší ma, že sme neinkasovali gól od Gruzíncov, ktorí ich v predošlých zápasoch strieľali dosť. Trocha ma však mrzí, že sme neukázali viac futbalovej kvality. Sľubujem, že nabudúce to v tomto smere bude lepšie. Podržal nás brankár Patrik Le Giang, ktorý nás v reprezentácii nikdy nesklamal. Som rád, že sme sa spolu s trénerom brankárov Semanom rozhodli správne a namiesto zraneného Rusova poslali medzi žrde práve jeho," pochválil Galád nekorunovaného hrdinu večera. Slováci sú po triumfe lídrami skupiny s lepším skóre pred Holandskom. "Máme 6 bodov, viac sa získať nedalo," vytešoval sa slovenský kouč, ktorý svojich zverencov dobre pripravil na herný štýl súpera: "Veľmi dobre som poznal kvalitu Gruzíncov. Napríklad takí Chanturia alebo Kazaišvili hrajú v základnej zostave svojich tímov v holandskej lige, my takých hráčov z takýchto súťaží nemáme. Chlapci však hrali za Slovensko a robili čo mohli, aj keď súper bol v poli lepší."

Mužom zápasu bol jednoznačne Patrik Le Giang. Gólman MŠK Žilina v nedeľu oslávil 21. narodeniny a s jednodňovým oneskorením si svojím výkonom venoval pekný darček. "Zápas bol veľmi náročný. Súper hral kombinačne a mal viac loptu na kopačkách. My sme dali gól po štandardke, potom sme sa trocha triasli o výsledok, ale rátajú sa tri body a tie sú doma. Mal som dosť roboty a som rád, že som pomohol mužstvu. Tri situácie boli naozaj zložité a nula na konte ma teší. Dlho som čakal na takúto šancu, tréner sa rozhodoval na poslednú chvíľu, koho pošle do brány. Som mu vďačný za dôveru," žiarili po zápase pozitívne emócie z Le Gianga.

O čisté konto sa pričinilo celé mužstvo, okrem brankára najmä obrancovia a na ich čele stopér Norbert Gyömbér z talianskej Catanie: "Súper nás potrápil, ale vyhrali sme a sme veľmi šťastní. Chceli sme po prestávke streliť poisťovací gól, čo sa nám nepodarilo. Naopak, súper sa dostal do hry, ale nás podržal Patrik Le Giang, ktorý bol mužom zápasu a mal by dostať nejakú cenu (smiech). Gruzínci simulovali, padali, hrali teatrálne, ale taká je ich mentalita, my sme na to boli pripravení. Teraz nás čaká v októbri Škótsko a pôjdeme tam s cieľom vyhrať."

Slováci sa predstavia v kvalifikácii 10. októbra v Paisley proti domácom Škótom a následne 14. októbra privítajú doma outsidera z Luxemburska. Na finálový turnaj ME 2015 v Českej republike sa okrem organizátora kvalifikuje len sedem tímov. Desiati víťazi základných skupín a štyri najlepšie tímy z druhých miest sa stretnú v dvojzápasovej baráži o sedem postupových miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies