Le Figaro: Cez Turecko prúdi do Sýrie týždenne zhruba 100 džihádistov IS

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 17:00 • 2 min
Le Figaro: Cez Turecko prúdi do Sýrie týždenne zhruba 100 džihádistov IS

PARÍŽ - Francúzska vojenská spravodajská služba odhaduje, že cez Turecko prichádzajú do Sýrie ešte stále desiatky cudzincov týždenne, aby sa tam pripojili k teroristickej organizácii Islamský štát (IS). Informoval o tom dnes francúzsky denník Le Figaro, ktorého údaje prevzala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Podľa Riaditeľstva vojenského spravodajstva (DRM) v Paríži naďalej každý týždeň prichádza približne 100 cudzincov cez Turecko do Sýrie, aby sa pridali k IS," uviedol denník s odvolaním sa na svoje zdroje. Francúzske ministerstvo obrany sa k zverejnenému článku zatiaľ nevyjadrilo.


Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Marc Ayrault podľa Reuters ešte v nedeľu vyhlásil, že je potrebné sa pýtať, či môže byť Turecko naďalej partnerom v boji proti IS v Sýrii. Túto otázku chce Ayrault položiť na zasadnutí medzinárodnej koalície proti IS, ktoré sa uskutoční vo štvrtok vo Washingtone.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona