LCD Soundsystem sa po piatich rokoch znova predstavili na pódiu

NETKY.SK • 28 Marec 2016, 13:52 • 2 min
LCD Soundsystem sa po piatich rokoch znova predstavili na pódiu

USA - Americká formácia LCD Soundsystem odohrali v nedeľu 27. marca prvý spoločný koncert po tom, ako v roku 2011 ohlásili koniec činnosti.

slovakia

left justify in out

Dance-punková skupina vystúpila v newyorskej Webster Hall, kde zahrali 15 skladieb z ich doterajšej tvorby. Formácia v New Yorku vystúpi ešte dnes, pričom komorné predstavenia predchádzajú ich očakávanému koncertu na aprílovom kalifornskom Coachella Music & Arts Festivale, o ktorom informovali vlani v decembri. V sérii reunion vystúpení budú pokračovať aj v lete, keď sa 1. júla predstavia na poľskom festival Open'er.


Projekt LCD Soundsystem vytvoril v roku 2001 James Murphy. Na konte majú tri štúdiové nahrávky - LCD Soundsystem (2005), Sound of Silver (2007) a This Is Happening (2010). Formácia, ktorá získala tri nominácie na Grammy, v roku 2011 oznámila koniec činnosti. Vlani v decembri zverejnila skladbu Christmas Will Break Your Heart. Tento rok plánujú vydať nový album.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona