Lažo sa v stredu večer rozlúčil s kariérou

NETKY.SK • 12 November 2014, 19:34 • 2 min
Lažo sa v stredu večer rozlúčil s kariérou

BRATISLAVA - Hokejový útočník Miroslav Lažo sa v stredu večer oficiálne rozlúčil s kariérou. Stalo sa tak pred zápasom Kontinentálnej hokejovej ligy jeho dlhoročného klubu Slovana Bratislava proti Medveščaku Záhreb.

slovakia

left justify in out

Od generálneho manažéra Slovana Maroša Krajčiho si po spomienkovom videozostrihu prevzal Lažo klubový dres a naposledy zamával fanúšikom, ktorí skandovali jeho meno.

 

Po rozlúčke je Lažo prvým členom novej spoločnosti bývalých hráčov Slovana s názvom Belasé Perute. Do elitného klubu postupne zaradia hokejistov, ktorí spojili podstatnú časť kariéry s belasým dresom. Postupne by sa k Belasým Perutiam mali pridať Jozef Pethö, Pavol Rybár, Ján Lipiansky, Petr Pavlas či hráči staršej generácie ako Karol Fako, Július Černický, Jaroslav Walter a ďalší. Informuje o tom klubový web. 

 

Lažo sa na ľade prezentoval vždy ako veľký srdciar a bojovník, patril medzi najtrestanejších hráčov extraligy. Dnes 37-ročný útočník (nar. 18. októbra 1977) hráva hokej od svojich štyroch rokov. Premiéru v A-tíme Slovana si odkrútil v ročníku 1998/1999, o rok neskôr oslavoval svoj prvý seniorský titul. Ďalšie pridal v rokoch 2003, 2007 a 2008. Naposledy si obliekol dres Slovana v ročníku 2010/2011. Počas kariéry hral Lažo aj za Senicu, Trnavu, Regensburg, Žilinu, Kladno, Beroun, Košice, Banskú Bystricu, Malmö a naposledy Skalicu. Kontinentálnu hokejovú ligu si vyskúšal v devätnástich zápasoch v drese Avtomobilistu Jekaterinburg a v roku 2010 bol na testoch v Edmontone Oilers, kde sa v kondičnej pripravenosti zaradil medzi najlepších účastníkov kempu. 

Lažo nastúpil na dvanásť zápasov za slovenskú reprezentáciu, na jeho konte je šesť gólov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies