Juventus oslávil titul triumfom nad Atalantou 1:0 v 36. kole Serie A

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 21:52 • 2 min
Juventus oslávil titul triumfom nad Atalantou 1:0 v 36. kole Serie A

RÍM - Futbalisti Lazia Rím remizovali v pondelňajšom zápase 36. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A po divokom priebehu s Hellasom Verona 3:3.

slovakia

left justify in out

Domáci futbalisti dvakrát viedli, ale hostia zásluhou Argentínčana Juana Iturbeho a Brazílčana Romula skóre otočili na 3:2 vo svoj prospech. Záver duelu bol poriadne hektický. Najskôr videl červenú kartu v 86. minúte domáci Senad Lulič a šance Lazia klesli na minimum. V 92. minúte však stiahol v šestnástke Miroslava Kloseho hosťujúci obranca Michelangelo Albertazzi, inkasoval červenú kartu a navyše mali domáci výhodu pokutového kopu. Ten síce Stefano Mauri nepremenil, ale lopta sa mu od brankára Rafaela odrazila späť na nohu a na druhý pokus nezaváhal. 

 

V tabuľke je Lazio na deviatom mieste s 53 bodmi, Verona je desiata s rovnakým počtom bodov, ale s horším skóre. 

 

Juventus oslávil na svojom štadióne jubilejný 30. titul v talianskej Serii A víťazstvom nad Atalantou Bergamo 1:0. Domáci už mali tretie "scudetto" v rade vo vrecku už pred zápasom, keď im k nemu pomohlo zakopnutie AS Rím. Ten v nedeľňajšom súboji šokujúco prehral v Catanii 1:4. Juventus potvrdil líderské postavenie vďaka gólu Simonea Padoina v 72. minúte a dve kolá pred koncom má na čele suverénny 11-bodový náskok. 

Taliansko, Serie A - 36. kolo: 
Lazio Rím - Hellas Verona 3:3 (1:1) 
Góly: 30. B. Keita, 60. Lulič, 93. Mauri - 37. Marquinho, 69. Iturbe, 83. Romulo. ČK: 86. Lulič - 92. Albertazzi

 

 

Juventus Turín – Atalanta Bergamo 1:0 (0:0)
Gól: 72. Padoin

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona