Lazaret v hokejovom Martine, nehrajú zranení, nastupujú chorí

NETKY.SK • 15 December 2014, 13:17 • 2 min
Lazaret v hokejovom Martine, nehrajú zranení, nastupujú chorí

MARTIN - Až osem útočníkov hokejového extraligistu z Martina je v súčasnosti zranených, nemôžu nastupovať na súťažné zápasy. Napriek tomu tím z Turca v najvyššej slovenskej súťaži boduje. V ostatných štyroch stretnutiach si zaknihoval tri víťazstvá.

slovakia

left justify in out

Výraznou oporou sa stáva najmä brankár Michal Dzubina, ktorý nahradil chorú jednotku Jakuba Čecha. Hoci v martinskej šatni už tri týždne šarapatí viróza, hráči na ľade odovzdávajú i napriek zdravotným ťažkostiam maximum.

 

"Od zápasu s Nitrou na konci novembra, ktorý nám nedovolila väčšina klubov odložiť, sa trápime s chorobami. Je tomu už tri týždne. Neviem, či nejde o nejaké zakliatie, no nemôžeme plakať nad rozliatym mliekom, nijako nám to nepomôže. Musíme hrať aj v oklieštenej zostave," objasňuje situáciu produktívny martinský útočník Jaroslav Markovič. Ten pre zmenu bojuje s bolesťami hrdla a po zápase má problémy hovoriť bez toho, aby nekašľal. "Už sa s tým trápim tretí týždeň. Dúfam, že sa dám do poriadku. Pre virózu nehrám na sto percent. Vidieť to na výkonoch, ale nechcem sa na to vyhovárať," doplnil Markovič. 

 

Nielen pre chorobu, ale predovšetkým pre zranenia útočníkov musia v Martine skladať netradičnú zostavu. Reprezentačná, či vianočná extraligová prestávka príde celému mužstvu vhod. "Osem zranených útočníkov v jednom tíme, to asi nezažil nikto v kariére. Verím, že sa čo najviac chalanov dá dokopy. Tí, čo dostali možnosť hrať za nich, sa chopili príležitosti. Bojujú a ukázali, že ich vedia zastúpiť. Ak sa uzdravia chýbajúci útočníci, budeme silnejší, pretože ide o mená, ktoré vedia dávať góly a tie nám práve chýbajú, aby sme sa posunuli v tabuľke nahor," priznal Jaroslav Markovič. 

 

Svojej príležitosti sa chopil v bránke Michal Dzubina, ktorý nahradil chorého Jakuba Čecha. Ten sa už síce uzdravil, no v nedeľňajšom víťaznom dueli 34. kola vo Zvolene (2:1 po sam. nájazdoch, pozn.) dostal dôveru Dzubina a opäť podržal Martin, keďže inkasoval iba jeden gól a zabezpečil tak mužstvu dva body. V šatni sa skandovalo iba jeho meno. "Som veľmi rád, že sa mi momentálne darí. Zaskočil som za Kuba Čecha, ktorý chytá fantasticky, no aj on sa teší z víťazstva tak ako i ja, keď chytá on a vyhráme. Za tie roky som ešte nezažil toľko zranených hráčov v jednom tíme. Je to ťažké, ale verím, že sa to zlomí, po prestávke prídeme v plnej sile a odohráme už do konca sezóny v kompletnej zostave," uviedol pre agentúru SITA brankár Martina Michal Dzubina. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies