Lázár: Obnovíme zadržiavanie žiadateľov o azyl a postavíme ďalší plot

NETKY.SK • 9 Február 2017, 16:09 • 2 min
Lázár: Obnovíme zadržiavanie žiadateľov o azyl a postavíme ďalší plot

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda predloží parlamentu balíček noviel príslušných zákonov v záujme opätovne zaviesť zadržiavanie žiadateľov o azyl. V prípade, že sa migračná situácia zhorší, je Maďarsko pripravené postaviť ďalšie hraničné zábrany, oznámil dnes v Budapešti minister riadiaci úrad vlády János Lázár.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI minister povedal, že v zmysle tohto návrhu budú v čase krízovej situácie prisťahovalectva žiadatelia o štatút utečenca povinní zdržiavať sa až do právoplatného rozhodnutia na vyznačených uzatvorených miestach.

 

Tieto budú podľa jeho slov umiestnené na hraniciach, kde postavia kontajnerové ubytovne s kapacitou 200-300 ľudí. Zariadenia budú vybavené telekomunikačnými prostriedkami, ktoré budú spĺňať podmienky pre realizáciu súdneho pojednávania.

 

Cieľom tohto opatrenia je zamedziť trestným činom a teroristickým útokom zo strany migrantov, dodal Lázár, podľa ktorého je v súčasnosti v otvorených táboroch v Maďarsku umiestnených 586 ľudí. "Vzhľadom na to, že sa títo cudzinci zatiaľ môžu voľne pohybovať, znamenajú bezpečnostné riziko," zdôraznil.

 

Minister podotkol, že kabinet ďalej rozhodol o posilnení podpory pre charitatívne organizácie, ktoré pomáhajú na hraniciach. Vláda avizovala aj posilnenie armády.

 

"Je jasné, že bezpečnostná situácia v Európe sa zhoršila, a je tiež zrejmé, že si Maďarsko musí strážiť svoje hranice," konštatoval Lázár a dodal, že v prípade, ak sa migračná situácia zhorší, Maďarsko vybuduje novú líniu hraničných zábran, ktoré doplnia a posilnia súčasný plot.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies