Lázár: Maďarská vláda trvá na postoji, že migrácia je úzko prepojená s terorizmom

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 18:51 • 2 min
Lázár: Maďarská vláda trvá na postoji, že migrácia je úzko prepojená s terorizmom

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda sa oboznámila so správou ministra vnútra o bezpečnostnej situácii a terorizme, ktorá potvrdila dávnejší postoj kabinetu, že medzi migráciou a terorom je úzke prepojenie. Povedal to dnes v Budapešti minister riadiaci úrad vlády János Lázár, ktorý zdôraznil, že vláda nezdieľa názory, ktoré túto skutočnosť popierajú.

slovakia

left justify in out

"Prisťahovalectvo je bezpečnostným rizikom pre každú európsku krajinu," povedal minister.

 

Rezort vnútra podľa Lázárových slov dostane ďalšie finančné zdroje na ochranu bezpečnosti krajiny vzhľadom na to, že sa blížia budapeštianske majstrovstvá sveta v plávaní, a že v ostatných dňoch stúpol počet zadržaných ilegálnych migrantov. "Vláda doposiaľ vynaložila na ochranu štátnych hraníc 200 miliárd forintov (648 miliónov eur)," dodal.

 

Lázár podotkol, že Budapešť ráta v nadchádzajúcich mesiacoch s ďalšou agresívnou konfrontáciou v prisťahovaleckej otázke s Bruselom. Pripomenul, že dnes americký finančník maďarského pôvodu George Soros opäť argumentoval v prospech prisťahovalectva. "Domnievam sa, že Európa je povinná starať sa o prisťahovalcov. Je to humanitárna povinnosť a dúfam, že Európa ju aj splní," povedal Soros v Berlíne.

 

"Sorosovým receptom je prijať každoročne jeden milión migrantov, o ktorých sa treba postarať z úveru. Maďarská vláda sa však domnieva, že migráciu treba zastaviť a nie organizovať," uzavrel minister s tým, že Maďarsko cíti humanitárnu zodpovednosť voči skutočným utečencom, ktorým aj výdatne pomôže.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies