Lawrence: Samozrejme, že budem fandiť predovšetkým Anglicku

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 13:14 • 2 min
Lawrence: Samozrejme, že budem fandiť predovšetkým Anglicku

TRENČÍN - Jediný Angličan v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži Fortuna lige, James Lawrence z majstrovského AS Trenčín, stojí pred blížiacim sa európskym šampionátom vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) pred ošemetnou otázkou - ktorému tímu základnej B-skupiny nakoľko drukovať?

slovakia

left justify in out

V "béčku" sa predstavia Anglicko, Wales, Slovensko a Rusko. Dvadsaťtriročný obranca je Angličan, časť jeho rodiny pochádza z Walesu a počas pobytu na Slovensku si obľúbil aj krajinu pod Tatrami.

 

"Samozrejme, že budem fandiť predovšetkým Anglicku," povedal Lawrence s úsmevom pre portál fortunaliga.sk, no vzápätí doplnil: "Ale keďže som tak trochu aj Walesan, budem držať palce aj im. A trochu aj Slovensku. Vychádza mi z toho teda, že Rusko je jediný tím, ktorému neprajem, aby sa mu v skupine darilo."

Podľa Lawrenca by tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák mal istotne nájsť miesto v záverečnej nominácii na ME aj pre produktívneho stredopoliara AS Matúša Bera, ktorý figuruje v širšom výbere: "Verím, že ho váš tréner zoberie do Francúzska. Určite si to zaslúži za to, čo predvádzal celú sezónu. Veľmi mu držím palce. Bolo by zaujímavé sledovať, ako by si počínal napríklad v súboji proti Anglicku."

Bek AS Trenčín si myslí, že Kozákov výber by mohol na ME prekvapiť nejedného protivníka. "Slovensko by mohlo byť čiernym koňom európskeho šampionátu. Máte veľmi dobre vyskladaný tím, v ktorom je veľa kvalitných futbalistov. Svoju silu mužstvo ukázalo už v kvalifikácii, keď zdolalo Španielov. Nechcite však odo mňa, aby som povedal, že môžete zdolať aj Anglicko. To sa, dúfam, nestane," zažartoval Lawrence, ktorý si želá, aby Anglicko dosiahlo na šampionáte výrazný úspech.

 

"Verím, že naše mužstvo dokráča až do finále. Káder prešiel generačnou obmenou, v súčasnosti je v ňom veľa mladých talentovaných futbalistov. Dôležité bude, či si hráči ako Jamie Vardy či Harry Kane dokážu udržať formu z Premier League. Ak áno, potom sa o náš úspech na šampionáte nebojím. V tom čase budem už na Slovensku. Teším sa predovšetkým na to, ako si s trenčianskymi spoluhráčmi pozriem zápas Anglicka so Slovenskom," dodal pre fortunaliga.sk James Lawrence.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies