Lavrov: Západ sa mýli, keď z krízy na Ukrajine obviňuje Rusko

NETKY.SK • 5 December 2014, 13:00 • 2 min
Lavrov: Západ sa mýli, keď z krízy na Ukrajine obviňuje Rusko

BAZILEJ - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov kritizoval dnes Západ za jeho neustále pokusy zvaľovať vinu za krízu na východe Ukrajiny na Moskvu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Naši západní kolegovia, niektoré európske krajiny, ale najmä a predovšetkým Spojené štáty... ak nás chcú prezentovať ako hlavných vinníkov, čo teda aj neustále robia... tak to nie je v poriadku, takto to ísť nemôže," povedal dnes Lavrov v Bazileji po stretnutí ministrov zahraničných vecí členských štátov Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).
   

Informovala o tom agentúra Reuters. Vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom sú podľa nej momentálne najhoršie od skončenia studenej vojny. Dôvodom je kríza na východe Ukrajiny, z eskalácie ktorej Spojené štáty, ale aj Európska únia obviňujú Rusko, čo Moskva popiera. Svoj podiel na zhoršení vzťahov medzi Kremľom a Bielym domom majú aj nezhody v otázke konfliktu v Sýrii či obchodu a ľudských práv. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies