Lavrov: Západ postupuje v Mósule podobne ako Rusko v Aleppe

NETKY.SK • 26 Október 2016, 06:54 • 2 min
Lavrov: Západ postupuje v Mósule podobne ako Rusko v Aleppe

MOSKVA - Pobúrenie, ktoré prejavujú západné vlády v súvislosti s vojenskou kampaňou Ruska v obliehanom sýrskom meste Aleppo, je pokrytecké. Povedal to dnes podľa agentúry AP ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

slovakia

left justify in out

Ťaženie Moskvy v Aleppe je totiž podľa jeho slov veľmi podobné vojenskej operácii, ktorú tieto vlády vykonávajú v irackom Mósule.


"Koalícia Spojených štátov v Mósule vyzývala obyvateľov k odchodu presne tak isto, ako sme to my spravili v Aleppe," povedal Lavrov.


Rusko vyhlásilo minulý týždeň trojdňovú humanitárnu prestávku v bojoch o sýrske mesto Aleppo a vytvorilo humanitárne koridory, ktorými povstalci a civilisti mohli mesto opustiť.


Povstalci však humanitárnu pauzu a ponuku Ruska na opustenie mesta koridormi odmietli a podľa Moskvy v tom údajne bránili aj civilistom. Mesto prostredníctvom koridorov opustila len hŕstka z nich, uvádza ďalej AP.


Povstalci trvali na tom, že mesto opustia len vtedy, ak bude evakuačné koridory zaisťovať OSN.


Námestník ruského rezortu diplomacie Sergej Riabkov dnes zároveň Organizáciu Spojených národov a ďalšie humanitárne združenia obvinil z nezvládnutia systematickej prípravy na evakuáciu chorých a dopravy humanitárnej pomoci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies