Lavrov: Západ by mal v prvom rade myslieť na ukrajinský ľud

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 12:59 • 2 min
Lavrov: Západ by mal v prvom rade myslieť na ukrajinský ľud

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vyzval dnes západných partnerov Moskvy, aby odložili bokom "geopolitické kalkulácie" a v prvom rade mysleli na ukrajinský ľud. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruská vojenská intervencia na Krymskom polostrove je podľa Lavrova zameraná na ochranu tamojšej ruskej menšiny a ochranu ľudských práv.
      

"Vyzývame na zodpovedný prístup, odložiť bokom geopolitické kalkulácie a na prvé miesto dať záujmy ukrajinského ľudu," povedal Lavrov v Ženeve, kde sa dnes má stretnúť s generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom a sýrskym diplomatom Lachdarom Bráhímím.
      

Lavrov zároveň uviedol, že všetky strany by sa mali pridržiavať dohody z 21. februára o podniknutí ústavných zmien, píše Reuters.
      

Ruský minister financií Anton Siluanov zároveň uviedol, že Moskva dnes rozhodne o finančnej pomoci Krymu. "Pracujeme na otázke finančnej podpory," povedal Siluanov na schôdzke s premiérom Dmitrijom Medvedevom a ruskými poslancami. "Absolvovali sme konzultácie a konkrétny návrh odovzdáme ku koncu dnešného dňa," dodal bez uvedenia konkrétnej sumy tejto finančnej podpory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona