Lavrov vyzval vládu v Kyjeve, aby začala rokovať so separatistami

NETKY.SK • 3 Február 2015, 15:51 • 2 min
Lavrov vyzval vládu v Kyjeve, aby začala rokovať so separatistami

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vyzval dnes vládu v Kyjeve, aby začala rokovať priamo so separatistami a z konfliktu na východe Ukrajiny neobviňovala Moskvu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Moskva vzbúrencov na východe Ukrajiny síce podporuje, ale odmieta obvinenia Západu, že im zabezpečuje finančné prostriedky, zbrane a personál. Lavrov taktiež obvinil Spojené štáty, že namiesto diplomatických prostriedkov uprednostňujú vojenské riešenie konfliktu.
     

Lavrov obvinil v pondelok Spojené štáty, že sa podieľali na februárovom štátnom prevrate na Ukrajine a svojim západným partnerom vytkol, že zatiaľ čo na celom svete vrátane Jemenu, Iraku, Afganistanu a Južného Sudánu vyzývajú na dialóg medzi vládou a opozíciou, v prípade Ukrajiny takéto úsilie nevyvíjajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies