Lavrov vyzval na urýchlené mierové rokovania o konflikte na Ukrajine

NETKY.SK • 12 December 2014, 11:32 • 2 min
Lavrov vyzval na urýchlené mierové rokovania o konflikte na Ukrajine

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov zopakoval dnes výzvu na čo najskoršiu schôdzku o konflikte na východe Ukrajiny, informovala agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Objavila sa šanca nastoliť mier na Ukrajine: síce s ťažkosťami, ale prímerie bolo nastolené," povedal Lavrov na stretnutí s expertmi na zahraničnú politiku v Moskve.

 

"Je tu konštruktívny základ na to, aby sme sa pohli vpred... k ekonomickej obnove Donbasu, nastoleniu politického dialógu, ktorý by nakoniec viedol k ústavnej reforme," dodal šéf ruskej diplomacie.

 

Rusko vo štvrtok oznámilo, že urobí všetko, čo je v jeho silách, aby sa schôdzka kontaktnej skupiny, ktorej cieľom je ukončiť konflikt na Ukrajine, uskutočnila čo najskôr. 

 

Kontaktná skupina sa pod patronátom Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) zišla už na viacerých kolách rokovaní vrátane schôdzky 5. septembra v bieloruskom Minsku, na ktorej bola dosiahnutá dohoda o prímerí - momentálne je to však "mŕtvy" dokument, ktorý sa nedodržiava. 

 

Paralelne s týmto prímerím bol vyhlásený aj "režim ticha", ktorý platí od utorka dopoludnia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies