Lavrov vyzval k zabráneniu narušenia vysporiadania problémov na Kórejskom polostrove

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 16:55 • 2 min
Lavrov vyzval k zabráneniu narušenia vysporiadania problémov na Kórejskom polostrove

PCHJONGJANG - Ruský minister zahraničných vecí zdôraznil, že je dôležité pristupovať k týmto kontaktom „mimoriadne opatrne, nerobiť žiadne pudké pohyby a nepokúšať sa umelo akcelerovať tento proces.“ Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov žiada, aby nebol narušený proces vyriešenia problémov Kórejského polostrova. Ruský minister to uviedol vo štvrtok po rozhovore s ministrom zahraničných vecí Kórejskej ľudovodemokratickej republiky, Lee Yong-ho.

 

„Tešíme sa kontaktom, ktoré sa v posledných mesiacoch vyvíjajú medzi KĽDR a Južnou Kóreou a taktiež medzi KĽDR a USA,“ povedal Lavrov.

 

Lavrov zdôraznil, že je dôležité pristupovať k týmto kontaktom mimoriadne opatrne. „Vyzývame všetky zainteresované strany, aby si plne uvedomili svoju zodpovednosť a aby zabránili narušeniu tohto veľmi dôležitého, ale veľmi nestabilného procesu.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona