Lavrov verí v normalizáciu vzťahov s EÚ, ilúzie o reštarte s USA si nerobí

NETKY.SK • 25 Január 2017, 13:19 • 2 min
Lavrov verí v normalizáciu vzťahov s EÚ, ilúzie o reštarte s USA si nerobí

MOSKVA - Moskva dúfa, že EÚ prikročí k normalizácii vzťahov s Ruskom a prestane načúvať rusofóbom, vyhlásil dnes na pôde ruského parlamentu ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

slovakia

left justify in out

Dodal, že v podnikateľských kruhoch i v spoločnostiach krajín EÚ "narastá objednávka na normalizáciu vzťahov s Ruskom". "Dúfame, že Brusel je schopný stanovovať svoje priority triezvo a nedá sa viesť nepočetnou, ale krajne agresívnou skupinou rusofóbov," vyhlásil Lavrov podľa agentúry Interfax.

 

V rámci hodiny otázok a odpovedí poslancov na členov vlády šéf diplomacie tiež uviedol, že normalizácia vzťahov Ruska s USA si "žiada čas". Poznamenal, že Moskva "si nerobí ilúzie" ohľadom nového reštartu vzťahov so Spojenými štátmi. "Nemáme nijaké naivné očakávania," vyhlásil. Uviedol tiež, že novú administratívu prezidenta USA Donalda Trumpa treba posudzovať podľa jej činov.

 

Hovorca Bieleho domu Dmitrij Peskov dnes na brífingu v Kremli uviedol, že Kremeľ a Biely dom zatiaľ nenadviazali kontakty. Kontakty sa uskutočňujú zatiaľ len medzi ruským veľvyslanectvom v USA a ministerstvom zahraničných vecí USA.

 

Hovorca Bieleho domu Sean Spicer predtým informoval, že zatiaľ nebola dosiahnutá dohoda o spoločnom telefonáte prezidentov oboch krajín - Vladimira Putina a Donalda Trumpa. Tí spolu naposledy hovorili 14. novembra 2016, teda krátko po voľbách prezidenta USA, a posúdili spolu možnosti urovnania vzťahov medzi oboma krajinami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona