Lavrov: USA chcú rozdeliť Sýriu na viac častí

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 14:40 • 2 min
Lavrov: USA chcú rozdeliť Sýriu na viac častí

MOSKVA - Spojené štáty chcú rozdeliť Sýriu na viac častí.

slovakia

left justify in out

V sobotu to vyhlásil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Nepovedal, ako na to prišiel, ani či má pre svoje tvrdenie nejaké dôkazy. Americké raketové útoky v Sýrii podľa neho "vážnym spôsobom vyhrotili situáciu" a stanoviská Washingtonu o tom, že USA podporujú teritoriálnu integritu Sýrie "sú len slová, ktoré majú podľa všetkého zakryť plány na prekreslenie mapy Blízkeho východu a rozdelenie Sýrie na viac častí". Lavrov to vyhlásil po rokovaní so svojimi rezortnými kolegami z Iránu a Turecka Džavádom Zarífom a Mevlütom Čavušogluom.

Šéf ruskej diplomacie nespresnil, ktoré americké útoky má na mysli. Naposledy Spojené štáty spolu s Francúzskom a Veľkou Britániou útočili na ciele súvisiace s iránskym programom výroby chemických zbraní po tom, ako Sýria a Rusko podnikli na území Sýrie chemický útok proti odporcom režimu sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada. Sýria a Rusko akýkoľvek chemický útok popierajú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona