Lavrov: Únik dokumentov CIA na WikiLeaks dokazuje jej schopnosti zakrývať stopy

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 14:44 • 2 min
Lavrov: Únik dokumentov CIA na WikiLeaks dokazuje jej schopnosti zakrývať stopy

MOSKVA - Najnovší únik údajných dokumentov americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) poukázal na dosiaľ neznáme schopnosti agentov CIA napodobňovať elektronické stopy, aké po sebe zvyčajne zanechávajú hackeri z iných krajín. V súvislosti so zverejnenými spismi z oddelenia kybernetickej špionáže CIA, ktoré v utorok odtajnila platforma WikiLeaks, to dnes v Moskve konštatoval šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo Moskvu obviňujú z toho, že zanechala svoje "odtlačky" po hackerskom útoku na Spojené štáty, dokumenty zverejnené stránkou WikiLeaks ukázali, že "CIA sa vie k takýmto 'odtlačkom' dostať a potom ich zneužiť", uviedol Lavrov.

 

Americké špionážne služby v minulosti obvinili Rusko, že podniklo hackerský útok na volebný tím prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej, aby tým dopomohli k víťazstvu jej súperovi Donaldovi Trumpovi.

 

Lavrov znova ostro odmietol zapojenie sa Ruska do akýchkoľvek hackerských útokov. Rusko musí podľa Lavrova teraz vziať do úvahy hackerské schopnosti agentov CIA. Dodal, že keď rokuje o citlivých témach, nenosí so sebou mobilný telefón.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona