Lavrov: Ukrajinskej dráme sa dalo predísť, Brusel však podporil prevrat

NETKY.SK • 4 December 2014, 15:23 • 2 min
Lavrov: Ukrajinskej dráme sa dalo predísť, Brusel však podporil prevrat

BAZILEJ - Dráme na Ukrajine sa pred rokom dalo predísť, Brusel však myšlienku trilaterálnych rozhovorov medzi Ruskom, Ukrajinou a EÚ odmietol a podporil štátny puč, povedal dnes na summite Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Euroatlantický región zažíva hlbokú krízu, z ktorej musíme nájsť východisko. Cestu do budúcnosti možno rozplánovať len prostredníctvom spoločného úsilia a na základe vyvodenia správnych záverov z lekcií z minulosti. Jednostranné odmietnutie chýb nevedie nikam," citovala Lavrova agentúra TASS.
     

"Keď sme sa pred rokom stretli v Kyjeve, ukrajinskej dráme sa ešte dalo predísť a nájsť rovnováhu medzi legitímnymi záujmami Ukrajiny na východe i západe štátu. Brusel však odmietol trojstranný proces a požadoval, aby sa Kyjev zbavil záväzkov v rámci dohody so Spoločenstvom nezávislých štátov (SNŠ)", uviedol Lavrov.
     

"Naši západní partneri zašli až tak ďaleko, že podporili protiústavný štátny puč, pričom zámerne prehliadli rozkol spoločnosti a násilné činy tamojších ultranacionalistov, ktorí sa netajili tým, že chcú donútiť celý ukrajinský ľud, aby sa podvolil ich ideológii," podotkol šéf ruskej diplomacie na summite vo švajčiarskom Bazileji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies