Lavrov: Ukrajina musí zostať neutrálna

NETKY.SK • 28 Január 2015, 12:02 • 2 min
Lavrov: Ukrajina musí zostať neutrálna

MOSKVA - Ukrajina si musí udržať neutrálny štatút, citovala dnes ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova agentúra Interfax.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"V záujme zabránenia ďalšieho rozdelenia na Ukrajine je dôležité, aby si udržala neutrálny štatút," uviedol šéf ruskej diplomacie. Agentúra Reuters pripomenula, že od vlaňajšieho zosadenia promoskovského ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča sa nové kyjevské vedenie snaží o vstup do Severoatlantickej aliancie.
      

Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal zákon o zrušení neutrálneho štatútu krajiny 29. decembra. Sľúbil, že iniciuje reformy, ktoré umožnia Ukrajine splniť štandardy Severoatlantickej aliancie. Potom sa podľa jeho slov uskutoční referendum o vstupe Ukrajiny do NATO.
      

Moskva ešte predtým konštatovala, že rozhodnutie Ukrajiny zrušiť štatút neutrality a usilovať sa o užšie vzťahy s NATO bolo výsledkom tlaku aliancie, ktorá chce urobiť z Ukrajiny "prednú líniu konfrontácie" s Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona