Lavrov: Tvrdenia, že útok bol odplatou za aktivitu Ruska v Sýrii, sú cynické a podlé

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 17:09 • 2 min
Lavrov: Tvrdenia, že útok bol odplatou za aktivitu Ruska v Sýrii, sú cynické a podlé

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes ostro skritizoval pokusy interpretovať pondelkový teroristický útok v Petrohrade ako odplatu za angažovanie sa Ruska v sýrskom konflikte.

slovakia

left justify in out

"Špekulácie niektorých médií o tom, že tento teroristický útok bol pomstou voči Rusku za jeho politiku v Sýrii, sú cynické a podlé. Je smutné, že v tomto prípade nejde o žiadny výmysel. Niektorí činitelia vrátane predstaviteľov Pentagónu z Obamovho obdobia vyjadrili podobné názory na medzinárodnej úrovni," vyhlásil Lavrov, ktorého cituje agentúra TASS.

 

"Som presvedčený, že je to pre politikov nedôstojné a dúfam, že za súčasných okolností, keď terorizmus ohrozuje všetky krajiny bez výnimky, sa nebude merať dvojakým metrom a politici preukážu v tomto ohľade zodpovednosť," zdôraznil šéf ruskej diplomacie a vyzval na zodpovedný prístup pri pokrývaní týchto udalostí aj médiá.

 

V pondelok o 14.40 h miestneho času explodovala v jednom z vozňov petrohradského metra medzi stanicami Technologický inštitút a Senné námestie nastražená nálož. Ruskí vyšetrovatelia to klasifikovali ako teroristický útok.

 

Podľa petrohradského starostu Georgija Poltavčenka sa v metre uskutočňujú pravidelné bezpečnostné kontroly a vyšetrovaním sa ukáže, či bol tento systém účinný alebo nie.

 

Ruská ministerka zdravotníctva Veronika Skvorcovová oznámila, že počet mŕtvych stúpol na 14, pričom nebolo bezprostredne jasné, či je medzi nimi aj samovražedný atentátnik, 22-ročný Akbaržon Džalilov narodený v Kirgizsku. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina či organizácia.

 

"Potvrdzujeme 14 zabitých osôb: 11 zomreli na mieste činu a traja ďalší po prevoze do nemocnice," uviedla Skvorcovová s tým, že mnoho zranených sa nachádza v komatóznom stave a všetky obete útoku boli identifikované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies