Lavrov: Terorizmus nemožno poraziť iba vojensky

NETKY.SK • 10 Február 2016, 18:43 • 2 min
Lavrov: Terorizmus nemožno poraziť iba vojensky

MOSKVA - Ozbrojený boj proti terorizmu by mal byť kombinovaný s politickým riešením konfliktov a ekonomickou rehabilitáciou krajín postihnutých terorizmom.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, ktorého citovala agentúra TASS.

 

"Naša pozornosť sa dnes zameriava na mobilizáciu medzinárodného úsilia o potlačenie agresie teroristov, ako aj na vytvorenie širokého protiteroristického frontu na základe medzinárodného práva a pod záštitou OSN," povedal Lavrov pri príležitosti dnešného Dňa diplomatov.

 

"Rozhodné konanie ruských vzdušných síl v reakcii na výzvu sýrskej vlády má za cieľ zvrátiť tamojšiu situáciu a zabezpečiť porážku tzv. Islamského štátu a Frontu an-Nusra," zdôraznil šéf ruskej diplomacie.

 

Rusko je však zároveň presvedčené, že "nie je možné poraziť terorizmus alebo vyriešiť akýkoľvek iný problém iba vojensky", uviedol Lavrov. "Je nevyhnutné skombinovať ozbrojený boj s politickým riešením konfliktov, ekonomickou rehabilitáciou dotknutých štátov a bojom proti extrémistickej ideológii," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies