Lavrov: Sýrčania si možno vyberú federalizáciu a Rusko to podporí

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 13:49 • 2 min
Lavrov: Sýrčania si možno vyberú federalizáciu a Rusko to podporí

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes vyhlásil, že jednou z prípadných možností usporiadania Sýrie je federalizácia, ak to bude vôľa sýrskeho ľudu.

slovakia

left justify in out

Lavrov povedal, že Rusko podporí akékoľvek riešenie, ktoré spoločne navrhnú sýrska vláda a opozícia ako spôsob ukončenia vojny v krajine - podporí teda aj "akúkoľvek podobu (vlády), nech ju nazveme akokoľvek: federalizácia, decentralizácia, unitárny štát".

 

Šéf ruskej diplomacie po spoločnom brífingu so svojím tuniským rezortným partnerom v Moskve takisto vyhlásil, že krajiny by nemali podnikať útoky proti teroristom v Líbyi bez toho, aby najprv dostali povolenie od Bezpečnostnej rady OSN. Lavrov podľa agentúry AP dodal, že prebiehajú aj diskusie o vyzbrojení tuniských špeciálnych síl, bojujúcich proti terorizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies