Lavrov: Skúšky KĽDR nesmú poslúžiť ako zámienka pre vojenskú intervenciu

NETKY.SK • 22 Február 2013, 11:51 • 2 min
Lavrov: Skúšky KĽDR nesmú poslúžiť ako zámienka pre vojenskú intervenciu

Lavrov Skúšky KĽDR nesmú poslúžiť ako zámienka pre vojenskú intervenciu - Politika Rusko a Čína sa zhodujú v názore, že jadrové skúšky Severnej Kórey by nemali poslúžiť ako zámienka na rozpútanie pretekov v zbrojení alebo pre zahraničnú vojenskú intervenc

slovakia

left justify in out

img

Rusko a Čína sa zhodujú v názore, že jadrové skúšky Severnej Kórey by nemali poslúžiť ako zámienka na rozpútanie pretekov v zbrojení alebo pre zahraničnú vojenskú intervenciu voči KĽDR. Uviedol to dnes v Moskve ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov po stretnutí so svojím čínskym rezortným partnerom Jang Ťie-čch'om.
      Podľa Lavrova je životne dôležité nezneužiť súčasnú situáciu na rozpútanie pretekov v zbrojení najmodernejšími zbraňami a na vojenskú intervenciu zvonku, ani na zmarenie šancí na obnovenie šesťstranných rokovaní o severokórejskom jadrovom programe.
      Ministri oboch krajín dnes počas rokovaní v Moskve odsúdili minulotýždňovú jadrovú skúšku KĽDR, ale zdôraznili, že akékoľvek kroky voči Pchjongjangu musia byť odsúhlasené Organizáciou Spojených národov, kde majú Rusko i Čína ako stáli členovia Bezpečnostnej rady právo veta.  
      "Sme proti jadrovým skúškam v Severnej Kórei," vyhlásil Jang na spoločnej tlačovej konferencii s Lavrovom. Dodal, že Bezpečnostná rada OSN by na nukleárne testy mala dať adekvátnu odpoveď, ale všetky kroky by mali smerovať k dosiahnutiu mieru na Kórejskom polostrove.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona