Lavrov skritizoval navrhovanú rezolúciu UNHRC o Sýrii

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 12:42 • 2 min
Lavrov skritizoval navrhovanú rezolúciu UNHRC o Sýrii

MOSKVA - Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov ostro kritizoval návrh rezolúcie o Sýrii, o ktorom bude v stredu rokovať Rada OSN pre ľudské práva (UNHRC).

slovakia

left justify in out

Podľa ministrových slov je dokument "jednostranný" a sťaží hľadanie politického riešenia v Sýrii. Návrh, ktorý predložili Katar, Turecko a Spojené štáty, odsudzuje používanie ťažkých zbraní proti civilistom a ďalšie porušovania práv zo strany sýrskeho režimu. Lavrov na stredajšom brífingu povedal, že rezolúcia skomplikuje úsilie o zorganizovanie medzinárodnej mierovej konferencie. Ako povedal, bol prekvapený, že medzi autormi rezolúcie sú Spojené štáty, čo je podľa neho v protiklade s ich prísľubom pomôcť pri organizovaní medzinárodného stretnutia.

Členské štáty rady sa budú v Ženeve zaoberať návrhom rezolúcie, ktorý odsudzuje zapojenie sa zahraničných bojovníkov do obliehania strategického mesta Kusajr, kde sa boje zintenzívňujú. Návrh "odsudzuje intervenciu zahraničných bojovníkov bojujúcich v mene sýrskeho režimu v Kusajre," čo je jasný odkaz na prítomnosť militantov z libanonského Hizballáhu. Text žiada tiež prístup k humanitárnej pomoci pre všetkých civilistov v obliehanom povstaleckom meste. Rezolúciu by bola v prípade schválenia nezáväzná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies