Lavrov sa zúčastní vo Viedni na rokovaniach o iránskom jadrovom programe

NETKY.SK • 23 November 2014, 14:17 • 2 min
Lavrov sa zúčastní vo Viedni na rokovaniach o iránskom jadrovom programe

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov pricestuje dnes večer do Viedne na medzinárodné rokovania o spornom iránskom jadrovom programe. Pre agentúru TASS to uviedol zdroj z ruskej delegácie.

slovakia

left justify in out

Uzavretie konečnej dohody o jadrovom programe Teheránu bolo stanovené do 24. novembra. Spojené štáty, Británia, Francúzsko, Nemecko, Rusko a Čína začali viesť s Iránom konečné kolo rokovaní v utorok. Krajiny očakávali dohodu, v rámci ktorej Irán obmedzí svoje jadrové aktivity výmenou za zrušenie hospodárskych sankcií.
      

Iránska agentúra ISNA s odvolaním sa na svoj zdroj z prostredia rokovaní však dnes informovala, že dohodu nebude možné uzavrieť do stanoveného termínu.
      

"Vzhľadom na krátky čas, ktorý zostáva do konečného termínu, a množstvo otázok, ktoré je potrebné prediskutovať a vyriešiť, nie je možné do 24. novembra dosiahnuť konečnú a komplexnú dohodu," citovala ISNA nemenovaného člena iránskeho rokovacieho tímu.
      

Iránski a západní diplomati blízki viedenským rokovaniam pre agentúru Reuters uviedli, že vyjednávania sa zastavili na kľúčových otázkach. Nemenovaný iránsky predstaviteľ konkretizoval, že strany "sa snažili uzavrieť rámcovú dohodu o zásadných otázkach, akými sú počet centrifúg, kapacita obohacovania uránu a časový rámec zrušenia sankcií".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona