Lavrov sa v utorok stretne v Paríži s Kerrym

NETKY.SK • 10 Október 2014, 07:46 • 2 min
Lavrov sa v utorok stretne v Paríži s Kerrym

MOSKVA - Ruská vláda vo štvrtok potvrdila budúcotýždňové stretnutie šéfa diplomacie Sergeja Lavrova s jeho americkým rezortným kolegom Johnom Kerrym.

slovakia

left justify in out

Dvojica vplyvných diplomatov sa stretne v utorok vo francúzskej metropole Paríž. Ruské ministerstvo zahraničných vecí v tejto súvislosti vyjadrilo vieru v "konštruktívny dialóg, ktorý sa bude zameriavať na medzinárodnú agendu, samozrejme, vrátane ukrajinskej krízy".

 

Vzťahy medzi Západom a Ruskom sú najhoršie od konca studenej vojny. Dôvodom je kríza na východe Ukrajiny, kde v marci vypuklo proruské povstanie. Vláda v Kyjeve a západné krajiny obviňujú Moskvou z podpory separatistov, čo Rusi odmietajú. Západ postupne uvalil na Rusko hospodárske a cestovné sankcie. Rusko v auguste reagovalo zavedením ročného embarga na dovoz potravinárskych výrobkov a produktov zo západných krajín a členských štátov EÚ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona