Lavrov: Rusko sa zúčastní na rokovaniach o sýrskej kríze v New Yorku

NETKY.SK • 7 December 2015, 18:03 • 2 min
Lavrov: Rusko sa zúčastní na rokovaniach o sýrskej kríze v New Yorku

MOSKVA - Rusko je pripravené zúčastniť sa na medzinárodných rokovaniach o sýrskej kríze, ktoré sa tento mesiac uskutočnia v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov, ktorého citovala agentúra Reuters. Jeho americký náprotivok John Kerry navrhol termín rozhovorov na 18.-19. decembra.


Riešenie situácie v Sýrii bolo i predmetom telefonátu medzi Lavrovom a saudskoarabským ministrom zahraničných vecí Ádilom Džubajrom, oznámil dnes ruský rezort zahraničných vecí, na ktorý sa odvoláva agentúra TASS.


"Obe ministerstvá si navzájom predstavili názory na regionálnu agendu so zvláštnym dôrazom na situáciu v Sýrii. Lavrov sa vyslovil za zabezpečenie maximálne reprezentatívneho charakteru stretnutia sýrskej opozície, ktoré sa má konať v najbližších dňoch v Rijáde. Stretnutie je zvolané so zámerom pomôcť špeciálnemu vyslancovi OSN pre sýrske záležitosti Staffanovi de Misturovi vytvoriť slobodnú opozičnú delegáciu, ktorá bude rokovať so sýrskou vládou," informoval Kremeľ.


"Strany takisto rokovali o plánoch ďalšej spolupráce v rámci medzinárodnej skupiny pre podporu Sýrie vrátane jej ďalšieho stretnutia ohľadom riešenia otázok spojených s vypracovaním zoznamu teroristických organizácií na území Sýrie," dodalo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies