Lavrov: Rusko je pripravené na ďalšie stretnutie s USA

NETKY.SK • 13 August 2018, 14:32 • 2 min
Lavrov: Rusko je pripravené na ďalšie stretnutie s USA

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí, Sergej Lavrov, oznámil, že Rusko je pripravené stretnúť sa s predstaviteľmi aj tých krajín, ktoré vedú nepriateľskú politiku, vrátane Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

"My sme nikdy neutekali od  kontaktov, vrátane zástupcov tých krajín, ktorých správanie je očividne nepriateľské voči nám. Ak teda predstavitelia cítia potrebu stretnúť sa a vrátiť sa k otázkam, ktoré, by mali spojiť Rusko a Spojené štáty, ale odmietajú ich v niektorých kruhoch v USA, myslím, že takéto stretnutie by sa mohlo konať." povedal Lavrov ako odpoveď na otázku novinárov o aktuálnosti bilaterálneho stretnutia po Washingtonských sankciách.

 

Prezidentský tlačový hovorca, Dmitrij Peskov uviedol, že Rusko aj naďalej dúfa, že bude schopné vybudovať konštruktívny vzťah so Spojenými štátmi a inými západnými krajinami, ale zároveň mu je ľúto, že tieto krajiny nezdieľajú jeho názor. V odpovedi na otázku, či Moskva dúfa v zlepšenie vzťahov s Washingtonom na pozadí ďalších anti-ruských sankcií zo strany Spojených štátov, Peskov odpovedal, že "Rusko, samozrejme aj naďalej dúfa, že si vybuduje konštruktívny vzťah s Washingtonom, pretože prosperita tohto vzťahu je v záujme nie len našich dvoch národov, ale aj v záujme strategickej stability a bezpečnosti na celom svete," povedal zástupca Kremľa.

 

Peskov zdôraznil, že ruský prezident "opakovane preukázal svoj konštruktívny postoj,  pripravenosť hľadať cestu  z ťažkých situácií a pripravenosť diskutovať aj o najťažších otázkach".

"Nikto nemá dôvod pochybovať o tom, že prezident Putin sa drží svojho stanoviska. Je nám ľúto, že veľmi často sa nestretávame s reciprocitou v tomto smere," uzavrel tlačový hovorca..

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies