Lavrov: Ruskí občania budú čoskoro cestovať do krajín Latinskej Ameriky bez víz

NETKY.SK • 22 Január 2018, 12:05 • 2 min
Lavrov: Ruskí občania budú čoskoro cestovať do krajín Latinskej Ameriky bez víz

MOSKVA - Ako povedal minister zahraničných vecí Ruska, Moskva vytvorila mechanizmus dialógu a partnerstva so Spoločenstvom Latinskej Ameriky a Karibiku. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Rusko v najbližších dvoch rokoch vytvorí bezvízový režim takmer so všetkými krajinami Latinskej Ameriky. O tom vyhlásil v pondelok minister zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov na tlačovej konferencii o výsledkoch ruskej diplomacie v roku 2017.

 

"U nás v skutočnosti so všetkými krajinami Latinskej Ameriky a Karibiku je bezvízový režim, s výnimkou štyroch krajín. A som presvedčený, že v najbližších rokoch, všetky zóny Spoločenstva latinskoamerickych a karibských krajín, dokážeme zmeniť na bezvízový styk pre Rusko. V blízkej budúcnosti prijímame prezidenta Argentíny, samozrejme, že čakáme tímy Latinskej Ameriky, ktoré sa dostali do záverečnej časti majstrovstiev sveta. Vytvorili sme mechanizmus dialógu a partnerstva so Spoločenstvom latinskoamerickych a karibských krajín. Ale bezpodmienečne, so všetkými krajinami, bez výnimky, máme dostatočne vyvinuté obojstranné vzťahy, s niektorými viac, s niektorými menej, a náš komoditný obrat s Latinskou Amerikou, ak sa nemýlim, už prekročil 10-miliárd dolárov, ktorý tvoria predovšetkým technologické  produkty a to aj vojensko-technické dohody, dohody o vesmíre, vrátane nadzemnej podpory nášho systému GLONASS je to aj jadrová energetika a veľa iného,” zdôraznil Lavrov.

   

“Je veľa krajín v Ázii, Kórei a Japonsku, s ktorými sme pripravení uzavrieť takéto dohody. Veľmi preferenčný režim mame s Čínou.Tak že cieľ vidíme , ale dúfam, že všetci rozumejú ," podotkol Sergej Lavrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies