Lavrov popiera, že by sa zhováral s Trumpom o odvolaní šéfa FBI

NETKY.SK • 21 Máj 2017, 08:56 • 2 min
Lavrov popiera, že by sa zhováral s Trumpom o odvolaní šéfa FBI

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov poprel správy, podľa ktorých sa počas minulotýždňovej návštevy Washingtonu zhováral s prezidentom USA Donaldom Trumpom aj o odvolaní riaditeľa amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Jamesa Comeyho.

slovakia

left justify in out

"Tejto témy sme sa vôbec nedotkli," povedal šéf ruskej diplomacie podľa tlačovej agentúry Interfax novinárom počas návštevy Cypru.

Minulotýždňové stretnutie Trumpa s Lavrovom a ruským veľvyslancom v USA Sregejom Kisľakom v Bielom dome vyvolalo kontroverzie, keďže sa objavili správy, že americký prezident hosťom vyzradil citlivé informácie. Denník The New York Times v piatok uviedol, že Trump na tejto schôdzke hovoril aj o riaditeľovi FBI, ktorého deň pred tým odvolal z funkcie. Prezident sa pritom údajne vyjadril, že po odvolaní "šialeného" Comeyho sa mu "veľmi uľavilo".

Comey dohliadal na vyšetrovanie údajných hakerských útokov Ruska na e-mailové schránky americkej Demokratickej strany, ako aj na ďalšie operácie tajných služieb týkajúce sa vlaňajších prezidentských volieb v USA. Trump vo štvrtok vyhlásil, že neexistovala žiadna "tajná dohoda" medzi jeho volebným tímom a Ruskom.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona