Lavrov pomenoval ako neoimperiálny prístup americké zasahovanie do záležitosti v desiatkach krajín

NETKY.SK • 9 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Lavrov pomenoval ako neoimperiálny prístup americké zasahovanie do záležitosti v desiatkach krajín

MOSKVA - Moskva nikdy nebude robiť niečo podobné, zdôraznil šéf Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Rusko považuje zásahy USA do vnútorných záležitostí iných krajín ako neoimperiálny prístup a Moskva nikdy nebude robiť nič podobné. Vyhlásil vo štvrtok minister zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov po rozhovore s prezidentom Zimbabwe Emersonom Mnangagwa.

 

"Nikdy nezasahujeme do vnútorných záležitostí iných krajín, napriek tomu, že z Washingtonu a iných západných štátov každý deň tvrdia o opaku. Hoci nikto nemôže poskytnúť ani jediný fakt," povedal Lavrov.


"Nedávno The New York Times zverejnil materiál, ktorý popisuje históriu intervencie USA do priebehu volieb, a vo všeobecnosti, do vnútorných záležitostí desiatok krajín," zdôraznil ruský minister.


Podľa slov Lavrova, keď sa táto téma začala diskutovať v amerických médiách, on počul "vyhlásenia o tom, že my to robíme, ale robíme len to, čo je pre prospech týchto krajín o ktorých sa hovorí, pretože prostredníctvom nášho zasahovania im prinášame slobodu a demokraciu".

 

"S takouto filozofiou vôbec nesúhlasíme. Tieto prístupy považujeme za absolútne neoimperiálne," zdôraznil šéf Ministerstva zahraničných vecí Ruska.

 

"Národ Zimbabwe, ako aj národ v akejkoľvek inej krajine sveta, sa sám musí rozhodovať o svojom osude. Som presvedčený, že ľudia vyjadria svoj názor na nadchádzajúcich všeobecných voľbách v júli v Zimbabwe," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies