Lavrov podporil Bielorusko v spore s Európskou úniou

NETKY.SK • 16 August 2012, 06:34 • 2 min
Lavrov podporil Bielorusko v spore s Európskou úniou

Lavrov podporil Bielorusko v spore s Európskou úniou - Politika Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov odsúdil dnes tlak, ktorý podľa neho Európska únia vyvíja na Bielorusko. Súčasne potvrdil pokračujúcu podporu Moskvy pre režim bieloruského prezi

slovakia

left justify in out

img

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov odsúdil dnes tlak, ktorý podľa neho Európska únia vyvíja na Bielorusko. Súčasne potvrdil pokračujúcu podporu Moskvy pre režim bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka.
      "Tlak, ktorý sa v súčasnosti vyvíja na Bielorusko, nemá precedens, " vyhlásil Lavrov počas návštevy Bieloruska. 
      EÚ sa podľa neho nepoučila z podobných prípadov z minulosti, keď sa ukázalo, že medzinárodné sankcie boli neúčinné a kontraproduktívne. 
      Ruský minister v tejto súvislosti odmietol prípadné zavedenie odvetných opatrení voči EÚ za sankcie uvalené na Bielorusko. Podľa jeho slov by to bolo v rozpore s princípmi ruskej diplomacie, ktorá zo zásady odmieta podobné donucovacie prostriedky. 
      Vzťahy medzi Minskom a Bruselom sa zhoršili začiatkom februára, keď EÚ rozšírila sankcie voči Lukašenkovmu režimu za porušovanie ľudských práv. Následné spory viedli k dočasnému stiahnutiu veľvyslancov EÚ z Bieloruska. 
      V posledných týždňoch napätie opäť eskaluje v súvislosti s vyhostením švédskych diplomatov z Bieloruska. Stalo sa tak kvôli akcii švédskej firmy, ktorá nechala v Bielorusku zhodiť z lietadla vyše 800 plyšových medvedíkov s výzvami na rešpektovanie ľudských práv. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona