Lavrov: Podmienky na porážku terorizmu v Sýrii sú vytvorené

NETKY.SK • 4 Október 2017, 20:30 • 2 min
Lavrov: Podmienky na porážku terorizmu v Sýrii sú vytvorené

MOSKVA - Podmienky na porážku teroristov a nastolenie pokojného života v Sýrii boli de facto vytvorené, uviedol v rozhovore pre dnešné vydanie panarabských novín aš-Šark al-Awsat ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Informuje o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa ruskej diplomacie spoločné úsilie Ruska, Turecka a Iránu "zvrátilo situáciu v Sýrii, viedlo k zničeniu centier odporu džihádistických skupín Islamský štát, an-Nusra a ďalších a nastolilo základné podmienky pre dôležitý vnútorný dialóg o budúcom politickom usporiadaní krajiny".

 

Lavrov označil závery 6. medzinárodného stretnutia ohľadom riešenia sýrskej otázky, ktoré sa konalo 14.-15. septembra v kazašskej Astane, za "príklad úspešnej interakcie medzi týmito troma krajinami". V Astane sa hovorilo tiež o formách deeskalačnej zóny v sýrskej provincii Idlib.

 

"Podmienky, ktoré umožňujú ukončiť túto bratovražednú vojnu, úplne eliminovať teroristov a prinavrátiť Sýrčanov k mierovému životu, sú už skutočne vytvorené. Kroky, ktoré Moskva podnikla spoločne s Ankarou a Teheránom, si kladú za cieľ politické riešenie tejto situácie," tvrdí Lavrov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies