Lavrov: Po Nobelovej cene pre Obamu nasledovalo niekoľko nelogických vojen

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 15:41 • 2 min
Lavrov: Po Nobelovej cene pre Obamu nasledovalo niekoľko nelogických vojen

MOSKVA - Americký prezident Barack Obama po nástupe k moci vzbudil mnohé nádeje a udelili mu i Nobelovu cenu mieru. Nasledovali však mnohé nelogické vojny, uviedol dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, ktorého citovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Do Obamu boli vkladané mnohé nádeje, dostal Nobelovu cenu mieru, avšak následne došlo k mnohým vojnám, ktoré boli absolútne nelogické a nespĺňali záujmy stability v určitých regiónoch," povedal Lavrov v rozhovore pre ruské médiá. Ako príklad uviedol konflikty v Afganistane, Iraku a Líbyi.

 

Šéf ruskej diplomacie zároveň zdôraznil, že Moskva by sa mala vo svojich vzťahoch s USA pridržiavať princípu "dôveruj, ale preveruj". "Už sme sa dosť popálili na rozličných ilúziách o vzťahoch s USA. Dnes musíme preverovať a až potom uvidíme, či môžeme aj dôverovať," tvrdí Lavrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies