Lavrov označil vyšetrovanie pádu lietadla na Ukrajine za jednostranné

NETKY.SK • 25 December 2014, 11:42 • 2 min
Lavrov označil vyšetrovanie pádu lietadla na Ukrajine za jednostranné

MOSKVA - Päť mesiacov po páde malajzijského osobného lietadla MH17 na východe Ukrajiny dnes Rusko označilo vyšetrovanie tragédie za jednostranné, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenia ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova pre ruský denník Kommersant.

slovakia

left justify in out

"Všetky normy ICAO (Medzinárodnej organizácie pre civilné letectvo) boli porušené," povedal Lavrov v dnes zverejnenom rozhovore. Ako spresnil, ukrajinské bezpečnostné služby sa na všetkom podieľali. "Jedna krajina, na území ktorej sa dohrala katastrofa, sa môže zúčastniť, ale nie určovať hudbu, tak, ako sa to deje v súčasnosti," podotkol šéf ruskej diplomacie.
      

Rusko chce podľa neho dosiahnuť, aby sa prešetril aj prípadný podiel ukrajinských ozbrojených síl na tragédii, píše DPA. Ukrajina proruským separatistom pripisuje za vinu, že Boeing 777 zostrelili raketou zem-vzduch typu Buk. Na palube osobného lietadla zahynulo 17. júla všetkých 298 osôb na palube. Lietadlo sa zrútilo v oblasti ovládanej separatistami.
      

Väčšina obetí pochádzala z Holandska a z tohto dôvodu prebieha vyšetrovanie v tejto krajine. Otázka viny za tragédiu sa však doposiaľ neobjasnila. Lavrov kritizoval zároveň aj predčasné odsúdenie Ruska zo strany Západu. Jeho krajina je tak bez dôkazov bratá na zodpovednosť a trestaná ťažkými sankciami, podotkol.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies