Lavrov: Opätovný pád sýrskeho mesta Palmýra do rúk IS mohol byť zinscenovaný

NETKY.SK • 13 December 2016, 07:27 • 2 min
Lavrov: Opätovný pád sýrskeho mesta Palmýra do rúk IS mohol byť zinscenovaný

BELEHRAD - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes vyjadril domnienku, že opätovné dobytie sýrskeho púštneho mesta Palmýra džihádistickou organizáciou Islamský štát mohlo byť zosnované Američanmi vedenou koalíciou s cieľom odpútať pozornosť od situácie v obliehanom Aleppe. Lavrov to povedal v Belehrade počas návštevy Srbska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Skutočnosť, že sa militantom Islamského štátu podarilo prekĺznuť z Mósulu a prejsť cez územie strážené vojenskými lietadlami koalície pod vedením USA, vyvoláva myšlienku, že "to bolo zinscenované s cieľom poskytnúť oddych povstalcom vo východnom Aleppe", citovala Lavrova tlačová agentúra AP.

 

Hoci Lavrov Spojené štáty priamo výslovne neobvinil, jeho vyjadrenie odráža podozrenia, s ktorými Moskva sleduje zámery0 Washingtonu.

 

Podľa ministrových slov rokovania s USA o umožnení odchodu povstalcov z Aleppa zlyhali, pretože Washington ho podmieňoval prímerím. Moskva však bola proti argumentujúc, že prímerie by poskytlo povstalcom šancu, aby sa preskupili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies